Състав и калоричност на кашутоСъстав
На вкус ядките на кашуто са много приятни и нежни и малко маслени. Заради последното свойство често ги наричат мазни, но това е грешно. В кашуто има по-малко мазнини, отколкото в другите познати ни ядки: фъстъци, бадеми.
В голямо количество то съдържа витамини (B, C, E, PP). Трябва да отбележим, че витамин С тук се съдържа в пъти повече, в сравнение с портокала. Други полезни вещества в кашуто: магнезий, натрий, калий, калций, желязо, цинк. Плодовете съдържат и Омега 3 мастни киселини, различни сложни етери... Консумирайки ядките, дори в малко количество, осигурявате на организма си на практика всички полезни вещества, от които се нуждае.
В листата и кората на растението има дъбилни вещества, а черупката е интересна с това, че съдържа анакардолова киселина.

Калоричност
Въпреки мнението, че кашуто е висококалоричен продукт, в действителност ядките съдържат минимално количество калории, макар и да са „маслени”. В 100 грама продукт има 55-60 ккал, от които 70% мазнини. Другите хранителни вещества, които се съдържат в него: въглехидрати – около 30 г, белтъци – 19 г, калций и фосфор, никотинова киселина, тиамин и рибофлавин.


 

 

Онлайн магазина временно е спрян

Свържете се с нас

За повече информация и поръчки се свържете с нас на телефони:

+359 (0) 882 366 866

+359 (0) 724 / 8 2393

 

Как работим

Следвайте ни

https://www.facebook.com/qdkivuichovanio/

Follow us on Youtube

Follow us on Facebook

Contact Us

 

 

Copyright © vuivho-vanio.com 2021 All Rights Reserved. web design