Интересно за бадемите Бадемите са ядки, изключително богати на хранителни вещества. Поради високото си съдържание на диетични фибри, протеини и органични витамини и минерали като калций, калий и магнезий, бадемите се считат за подходяща за поддържане на здравето храна. 
 Ето няколко конкретни ползи за здравето от консумацията на бадеми:

1. Срещу настинка и грип
 Хапването на бадеми помага за предпазването на организма от вирусни и грипни заболявания. Според изследвания на британски и италиански учени, съставки във външната обвивка на бадемите засилват реакцията на имунната система към този вид инфекции. 
 Смята се, че вещества в бадемите допринасят за повишаването и подобряването на способността на белите кръвни телца да разпознават вируси.

2. Срещу диабет и сърдечни проблеми
 Консумацията на бадеми има положителен ефект за ограничаването на риска от развитие на диабет. Ядките са богати на минерала магнезий, който играе роля в регулирането на кръвната захар.
 Проучване на Университета по медицина и стоматология на Ню Джърси установява пък, че хранителният режим, богат на ядките, помага за подобряване на инсулиновата чувствителност и намаляване нивата на „вредния“, LDL, холестерол при хора с предиабет.

3. Богати са на протеини
 Протеините са около 18% от състава на бадемите. Аминокиселини, съдържащи се в тях, залагат правилното развитие на мускулите и тъканите в организма. 
Тъй като количеството въглехидрати в бадемите е ограничено, са добър източник на белтъчини за хора с високи нива на кръвна захар и диабет.

4. За повишаване на мозъчната активност
 Бадемите са сред популярните здравословни храни, препоръчвани за възрастни и деца, за засилване на мозъчната дейност и паметта. 
 Изследвания показват, че хранителният режим, който включва бадеми, значително подобрява когнитивните умения и способностите за учене при деца и тийнейджъри. 
 Ползите произтичат от съдържанието на фенилаланин - съставка, за която е известно, че стимулира мозъчната дейност.

5. Спомагат отслабването
 Хапването на шепа бадеми на закуска подпомага отслабването, тъй като те имат ефект да засищат и потискат апетита за дълго време.  
 Храните с нисък гликемичен индекс, като бадемите, се разграждат по-бавно от организма, с което не причиняват колебания в нивата на кръвната захар и инсулина.
 Специалистите по хранене и диетология препоръчват да се хапват шепа сурови и небелени орехи, бадеми и лешници на ден.
 

 

Онлайн магазина временно е спрян

Свържете се с нас

За повече информация и поръчки се свържете с нас на телефони:

+359 (0) 882 366 866

+359 (0) 724 / 8 2393

 

Как работим

Следвайте ни

https://www.facebook.com/qdkivuichovanio/

Follow us on Youtube

Follow us on Facebook

Contact Us

 

 

Copyright © vuivho-vanio.com 2021 All Rights Reserved. web design